Vej-eu.dk - Nudging, adfærd og trafiksikkerhed
KOMMENDE KURSERUNDERVISEREBETALING MMNYHEDEROM VEJ-EU
  SØG
DATO28. maj 2019 PRISKr. 5.000,00
PRISEN ER EKSKLUSIVE MOMS
STEDComwell Sorø, Sorø FRISTGennemført
TID09.00 - 16.00 DAGE1
ANTAL25 deltagere LEDIGE AFLYST
KONTAKTAnn Charlott Veber
anv_k@vej-eu.dk, 20604836
Nudging, adfærd og trafiksikkerhed
Print
Hvad er nudging?

Nudging handler om at flytte adfærd. Nudging er et begreb, som på det seneste har fået stor gennemslagskraft, fordi det er en måde, hvorpå man kan påvirke os mennesker til at træffe et bestemt valg. Nudge betyder på dansk ’puf’. Det kan kort forklares som ’et lille kærligt puf’, der hjælper til at gøre det rigtige, fordi vores handlinger ikke altid stemmer overens med vores holdninger. Nudging er indirekte kommunikation, der med en række virkemidler skaber mere af den adfærd, som vi gerne vil have.

På dette kursus lærer du om de grundlæggende begreber inden for nudging. Du kommer til at arbejde med dine egne og andres udfordringer med at påvirke trafikanterne til at få den ønskede adfærd.
Udbytte af kurset
På kurset møder du erfarne praktikere indenfor trafik og adfærd. Fokus vil være på at lære dig, hvordan du bedst kan hjælpe trafikanter til en mere trafiksikker adfærd.

Vi har sammensat en dag, hvor vi tager udgangspunkt i nogle af kursusdeltagernes konkrete problemstillinger. Sammen bruger vi teori og praksis til at komme tættere på trafikanterne i beslutningsøjeblikket.

Vi arbejder også med en case, som du har med hjemmefra for at gøre kurset endnu relevant for dig og din virksomhed.
Det lærer du
Vi har gjort meget ud af, at værktøjerne på dagen er nogle I kan bruge i hverdagen, straks I er retur fra kurset. Derfor har vi struktureret dagen omkring en række adfærdsprincipper, som er baseret på 60-70 års forskning, og kogt ned til nogle anvendelige tommelfingerregler omkring adfærd.

På dagen kommer vi igennem:
»De mest anvendelige adfærdsprincipper du skal kende til, når du arbejder med trafikadfærd
»Hvordan vi som mennesker træffer beslutninger - og hvordan du kan få indflydelse på det
»Hvorfor borgerne ikke altid følger op på deres gode intentioner
»Praktiske eksempler på at ændre adfærd i trafikken fra Rådet fra Sikker Trafik
Sådan er kurset
Du har sikkert flået dig i håret over at borgerne ikke følger de korrekte anvisninger i trafikken. Eller set hvordan nogle mennesker træffer en række helt ufattelige kortsigtede beslutninger i trafikken f.eks. til fare for dem selv og andre trafikanter.

For at komme tættere på at forstå vi menneskers beslutningsproces, og derved få indflydelse på borgeres valg, har vi sammensat en dag med eksempler og konkrete redskaber.

Heldagskurset vil derfor være en vekselvirkning mellem:
»Erfaringsbaseret oplæg
»Undervisning i konkrete adfærdsprincipper
»Inddragelse af egne cases
»Løbende øvelser og quizzes
»Arbejde med egne cases på dagen

Du skal have din egen case/problemstilling med på dagen, da det er vigtigt for os, at du kan bruge teorierne i din egen hverdag.
Deltagere
Kurset henvender sig til teknikere, planlæggere og kommunikationsfolk, der arbejder med trafiksikkerhed i kommuner og rådgivende virksomheder.

Kurset forudsætter ikke indgående kendskab til trafiksikkerhedsområdet. Kurset udbydes derfor på "grundlæggende niveau".

Kurset "trafiksikkerhed - grundkursus" eller tilsvarende viden anbefales, men er ikke en forudsætning for at deltage i dette kursus.
Undervisere
Kursusleder er Konsulent Thomas Christensen, BRO Kommunikation. Øvrig underviser er Senior projektleder Michelle Lykke Laviolette, Rådet for Sikker Trafik.
Specielle forhold
Det forventes, at kurset udbydes hvert 2. år. Kursusudbud vurderes dog løbende i forhold til efterspørgsel.

Relaterede kurser:
Kurset "Trafiksikkerhed - ulykkesbekæmpelse" er en naturlig efterfølger til dette kursus.

Mere viden om trafiksikkerhed kan eksempelvis tilegnes på:
» Trafiksikkerhedsopgaver - som bestiller (Nyt kursus - kommer snart)
» Trafiksignaler - grundkursus
FIND VEJ TIL KURSUSSTED
Fra:
Til:
VEJ-EU  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vej-eu.dk  |  info@vej-eu.dk