Vej-eu.dk - Videoanalyse og Konfliktstudier - modul 2
KOMMENDE KURSERUNDERVISEREBETALING MMNYHEDEROM VEJ-EU
  SØG
DATO18. marts 2020 PRISKr. 4.400,00
PRISEN ER EKSKLUSIVE MOMS
STEDHotel Opus Horsens, Horsens FRISTGennemført
TID08.30 - 16.00 DAGE1
ANTAL10 deltagere LEDIGE AFLYST
KONTAKTCarsten Bredahl Nielsen
carsten@vej-eu.dk, 20604831
Videoanalyse og Konfliktstudier - modul 2
Print

Hvad er konfliktstudier?

Konfliktstudier anvendes til at identificere og analysere nærved-uheld. Teknikken kan bruges til at analysere trafikanternes adfærd og vejtekniske problemer, fx i et kryds. Teknikken giver desuden mulighed for at evaluere, hvordan trafiksikkerhedstiltag og ændringer i vejmiljøet påvirker trafikanternes adfærd og antallet eller typen af nærved-uheld.

Udbytte af kurset
På dette modul får du viden om og teknikker til at foretage trafiksikkerhedsanalyser på baggrund af konfliktstudier, så du kan undersøge trafiksikkerheden på lokaliteter hvor der kun er registreret få uheld.

Metoden gør det muligt at vurdere effekten af trafiksikkerhedstiltag uden at vente adskillige år, som det er tilfældet ved brug af registrerede uheld.

Du tager fra kurset med praktisk erfaring i at foretage konfliktstudier og bruge specialprogrammer til konfliktstudier (fx RUBA og T-Analyst) og får på kurset mulighed for at medbringe egne videodata og derved arbejde på et konkret projekt.
Det lærer du
I løbet af kurset kommer vi ibl.a. igennem:
»Hvad er konfliktstudier, og hvilke fordele er der ved metoden?,
»Udpegning af trafikkonflikter,
»Hvordan du kan gennemføre konfliktstudier og bruge resultaterne i trafiksikkerhedsarbejdet,
»Hvor mange timers optagelser/hvor mange konflikter er der behov for til en god analyse?,
»Hands-on erfaring med at foretage konfliktstudier med RUBA, som er et gratis (open source) videoanalyseværktøj til trafik- og adfærdsanalyser.
Sådan er kurset
Dette modul udgør modul 2 af et forløb omkring trafiksikkerhedsanalyser vha. videoanalyse og konfliktstudier. Det anbefales, at modul 1 gennemføres først. På dét modul får du erfaring med at bruge videoanalyseværktøjer og videooptagelser, og her i modul 2 bygger vi videre og bruger det til at analysere trafiksikkerheden på baggrund af næsten-uheld.

Kurset er en blanding af:
»Oplæg og diskussioner med inddragelse af deltagernes egne cases/projekter,
» Øvelser,
» Hands-on opgaver med videoanalyseværktøjer til konfliktstudier.
Du kan medbringe dine egne videoer af et kryds/ en krydsningsfacilitet, hvor du ønsker at undersøge forekomsten af trafikkonflikter.

Anbefaling til videoer: gerne filmet oppefra, min. 640x480 pixels, uden store rystelser, samlet længde på min. 2-3 timer. Der kan fx bruges alm. videokameraer, termiske kameraer eller trafikkameraer.

Ellers kan du vælge mellem kursets videoer til at udpege potentielle konflikter.
Deltagere
Kurset henvender sig til ingeniører, trafikplanlæggere og andre, som arbejder med trafiksikkerhed i en vejforvaltning eller rådgivende virksomhed. Det er en fordel, at du har praktisk erfaring med trafiksikkerhedsarbejdet og viden om trafiksikkerhed. Kurset udbydes derfor på 'udvidet niveau'.

For at få det fulde udbytte af kurset anbefales det, at du har erfaring med at bruge videoanalyseprogrammet RUBA, fx opnået gennem deltagelse i modul 1 af kurset 'Videoanalyse og konfliktstudier'.
Undervisere
Kursusleder er Adjunkt Tanja Kidholm Osmann Madsen, AAU.
Specielle forhold
Det forventes, at kurset udbydes hvert andet år. Kursusudbud vurderes dog løbende i forhold til efterspørgsel.

FIND VEJ TIL KURSUSSTED
Fra:
Til:
VEJ-EU  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vej-eu.dk  |  info@vej-eu.dk